Al cor d'una rosa de fulles moixes

 

El 20 de maig del 1922 naixia a Reus el crític d'art, poeta, traductor i gramàtic Gabriel Ferrater i Soler.

Les importants aportacions que va fer en tots el camps que conreà, el porten a ser un intel·lectual de primer ordre on cal destacar especialment la seva contribució poètica que sacsejà el panorama poètic dels anys seixanta.

En motiu dels 95 anys d'aquest aniversari i aprofitant el fet que Reus serà el 2017 Capital de la Cultura Catalana, i amb el suport d’aquesta capitalitat es reinvindica Gabriel Ferrater com un referent cultural reusenc imprescindible alhora que posem la primera pedra perquè la figura i obra del poeta torni a ser present a la ciutat.

En aquest sentit hi ha hagut una unió d’esforços entre diversos agents per tal de poder recordar com pertoca a Ferrater. El dissabte dia 20 de maig a les 12:00h al claustre de l'Institut Salvador Vilaseca de Reus es podrà veure l'espectacle Al cor d'una rosa de fulles moixes a partir de textos de Gabriel Ferrater fruit d'aquesta col·laboració. Per primera vegada esposarà l'accent en l'obra ferrateriana que no són els poemes, una obra lúcida i brillant, però que està repartida en múltiples publicacions.

Per una banda l’Institut Salvador Vilaseca ha posat tots els seus esforços per acollir aquest espectacle al seu claustre, un espai mític ferraterià. La companyia la Gata Borda representarà aquest espectacle basat el textos poc coneguts de Gabriel Ferrater: cartes, traduccions, fragments de classes universitàries...

Presentaran l’acte David Figueres, del col·lectiu Gosar Poder i Emili Argilaga, president d’Òmnium Cultural.

El col·lectiu Gosar poder és un grup de persones que neix amb la voluntat de potenciar i difondre a Reus tot el que faci referència a Gabriel Ferrater i ser una plataforma transversal per al foment de al literatura al Baix Camp. Emili Argilaga, a banda de presidir una entitat especialment sensible amb la literatura catalana que cada any convoca el premi de poesia per a joves Gabriel Ferrater, també ens pot parlar de Gabriel Ferrater des de la vessant més personal, donada la relació del seu pare amb el genial poeta.

Vermuts Miró proporcionarà, com a importants mecenes culturals, un toc de vermut reusenc a una estona de literatura en un espai privilegiat.


Comentaris

envia el comentari